MENI

Marshmello pomogao Manuelu Turizu na ‘El Merengue’ pjesmi

Marshmello pomaže Manuelu Turizu da preboli svoju bivšu u novom muzičkom spotu za prvu međužanrovsku saradnju dua pod nazivom “El Merengue”.

Video, koji su režirali Chadrick Preuss i Sandeep Vadlamudi, prati zaljubljenog Turiza koji je opsjednut bivšom ljubavnicom na koju slučajno naleti jedne noći u prepunom noćnom klubu.

U žaru trenutka, kolumbijski pjevač i njegova bivša njišu se u ritmovima sparnoga tempa. Obuzet ponovno probuđenim emocijama – i hrabrošću – Turizo završi povraćajući u WC-u noćnog kluba dok ga nemaskirani Marshmello sluša sa štanda pored.

“Pijan sam ti rekao da sam te zaboravio, ali nisam”, priznaje Turizo uz vibrirajući ritam koji podsjeća na gromoglasne merengue himne ranih 2000-ih.

Videozapis se zatim pretvara u sekvencu nalik snu, čarolijom koja se vraća na prvu scenu videa gdje Turizo gleda fotografiju njega i njegove bivše. Pjesma se tekstom dotiče iste teme, a napisao ju je duo zajedno s vrlo traženim producentom Edgarom Barrerom i portorikanskim umjetnikom Galeom, između ostalih.

Saradnja između dva umjetnika prvi put je predstavljena 24. februara kada se Turizo pojavio noseći Marshmellovu simboličku bijelu kacigu među užurbanim ludilom Times Squarea u New Yorku. Obožavatelji su se okupili oko Turiza dok su poznati gradski neonski jumbo plakati prikazivali najavu “El Merengue”.

U međuvremenu, Marshmello je na društvenim mrežama najavio saradnju i novu pjesmu.

Turizo je ušao u središte pozornosti 2016. sa svojom slatkom ljubavnom pjesmom “Una Lady Como Tú”, a od tada je postao globalni favorit s izdanjima hit singlova poput “Culpables”, u saradnji s Ozunom, i “La Bachata” — prvi singl s njegovog novog albuma “2000.”

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista