MENI

1

Novi trener Zrinjskog Rendulić : Sarajevo je dovođenjem devet igrača pokazalo ambicije, mi imamo svoj cilj

Krunoslav Rendulić je u nedjelju upisao debi na klupi Zrinjskog, koji je u osmini finala Kupa BiH bez problema savladao Laktaše sa 4:0. Sada Plemiće očekuje nastavak sezone i u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a u 20. kolu će “gostovati” Sarajevu na stadionu Rođeni u Mostaru.

Rendulić je govorio za zvaničnu stranicu HŠK Zrinjski, a prvo se osvrnuo na meč Kupa s Laktašima.

“Analiza utakmice je samo pojačala dojam. Bili smo dobri, izuzetno fokusirani i kvalitetni i na kraju izuzetno efikasni. Zabili smo četiri gola nakon prekida, stvorili dosta šansi i nismo ih realizirali. Generalno, jako sam zadovoljan“, rekao je Rendulić.

U četvrtfinalu će Zrinjski igrati protiv bijeljinskog Radnika.

“Da, ali imamo prije toga izuzetno bitnu utakmicu protiv Sarajeva. Neko nas je morao dopasti u Kupu, nije idealno što je Bijeljina malo predaleko, ali dobro. Manje-više, svi smo u podjednakoj situaciji. Poslije Sarajeva ćemo se okrenuti Kupu, gdje želimo otići do kraja”, ističe hrvatski stručnjak.

Najavio je i duel sa Bordo timom koji se igra u nedjelju od 17.30h.

“Jako su puno igrača promijenili u odnosu na jesen. Dovođenjem devet igrača su pokazali ambicije, a to je klub koji ih uvijek ima. Čeka nas zahtjevna utakmica, ali mi imamo svoj cilj. Želimo odigrati kvalitetno, a iz toga će doći i rezultat”, rekao je.

Otkrio je da još nije stigla konačna dozvola za Ismajlgecija i Kiša, dva igrača koja su ove zime pojačala Zrinjski. “Manje-više sve je u redu. U postupku je radna dozvola za Ismajlgecija. Eventualno je on upitam. Isto tako i Kiš, ali vjerujemo da će sve biti u redu”, zaključio je Rendulić.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista